Gratineret fisk med spinat og Parmigiano Reggiano
Denne opskrift på gratineret fisk med spinat og Parmigiano Reggiano er næsten altid et hit. Her er det ikke så afgørende om du bruger fileter fra rødspætte, torsk eller eksempelvis sej. Det er mere et spørgsmål om tid i ovnen.
Her har jeg brugt rødspættefileter frisk fra fiskehandleren, som fik selskab af spinat, fløde og krydderismør. Retten blev toppet med friskrevet Parmigiano Reggiano. Ovnen drillede mig lidt og det ville jo visuelt havde været flottere, hvis osten havde fået lidt mere farve. Men nu er det smagen, der er i centrum og her gjorde Parmigiano Reggiano sin virkning som krydderi.
Ingredienser til 4 personer:
- 700 g rødspættefileter
- 600 g frossen spinat
- 3 dl piskefløde
- 1 god håndfuldt friskrevet Parmigiano Reggiano
- Kryddersmør
Kryddersmør kan købes færdigt eller du kan lave din egen udgave. Det er både hurtigt og enkelt når man, som jeg, lader foodprocessoren gøre arbejdet. Til kryddersmør brugte jeg:
- 250 gram smør
- 1 lille glas saltede kapers
- 1 spsk. stærk sennep
- 6 ansjosfileter i olie
- Et bundt finhakket dild og persille
Smørret kommes i foodprocessoren. Her tilsættes de saltede kapers, som er skyllet forinden og de finhakkede krydderurter, sennep og ansjosfileterne. Lad foodprocessoren kører indtil smørret er blødt og har opnået en ensartet konsistens.
Start med at tø spinaten op, og vrid væden fra den og læg derefter spinaten i et ovnfast fad. Kom halvdelen af kryddersmørret over spinaten. Kom fileterne oven på spinaten og hæld derefter fløden over. Fordel resten af kryddersmørret over fisken. Drys friskrevet Parmigiano Reggiano over retten.
Fadet kommer i ovnen i knap 10 minutter ved 250 grader. Serveres med ris til.
Fantastisk ret – valgte at købe færdiglavet italiensk kryddersmør og lavede fuldkornsris til. Genialt og hurtigt lavet