Tellicherry peber

Tellicherry peber (eller Tellicherry-peberkorn) er en peber af høj kvalitet, der ofte betragtes som en af de fineste typer sorte peberkorn i verden. Den er opkaldt efter havnebyen Thalassery (tidligere kendt som Tellicherry) i den indiske delstat Kerala, som historisk set var et stort handelscenter for krydderier.

Det, der adskiller Tellicherry peber fra almindelige sorte peberkorn, er størrelsen, farven og høstprocessen. Tellicherry-peberkornene bliver hængende længere på vinstokken, før de høstes, hvilket giver dem mulighed for at vokse sig større og udvikle en dybere, rigere smagsprofil, der er mere kompleks og ofte beskrives som frugtagtig og aromatisk.

Klassificeringen af Tellicherry peberkorn afhænger af deres størrelse; generelt skal peberkornene være større end 4,25 mm i diameter for at blive betragtet som Tellicherry. På grund af deres størrelse og smag anses de ofte for at være bedre end mindre peberkorn, og de er eftertragtede blandt gourmetkokke og madentusiaster.

Disse peberkorn kan bruges på samme måde som alle andre sorte peberkorn og males friske over retter for at tilføje varme og smag. De er særligt velegnede til robuste retter, der kan tåle og forstærkes af deres komplekse smagsprofil.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin