ForretterOpskrifter

Løgtærte med de lyserøde løg fra Roscoff

Denne løgtærte er lavet med de lyserøde løg fra franske Roscoff. Løget, der er også kendt som “l’ail de Roscoff” eller “Rosa de Roscoff”, er en særlig løgsort, der oprindeligt kommer fra byen Roscoff i Bretagne, Frankrig. De er kendetegnet ved deres pinkfarvede skal, som har givet dem deres navn.

Disse løg er blevet dyrket i Roscoff i over 400 år og er kendt for deres milde, søde smag og saftige konsistens. De bruges ofte rå i salater, men kan også steges, koges eller karamelliseres. Roscoff pink løg har et højt sukkerindhold og er derfor mindre skarpe end andre løgsorter.

Løgene dyrkes og høstes stadig på den traditionelle måde. De plantes og høstes med håndkraft, da deres sarte struktur og høje vandindhold gør dem svære at bearbejde mekanisk. På grund af sin unikke kvalitet blev Roscoff-lyserøde løg tildelt status som beskyttet geografisk betegnelse (BGB) af Den Europæiske Union i 2009.

De lyserøde løg fra Roscoff er et yndet kulinarisk højdepunkt i det franske køkken og bruges af både kokke og amatørkokke. De betragtes som en delikatess og er en ingrediens som er meget efterspurgt dels på grund af det begrænsede udbud og dels på grund af deres relative korte sæson.

Normalt bruger jeg en revet alpeost til mine løgtærter, men lige netop her synes jeg, at den tørre og kraftige smag fra Thise Mejeris Vesterhavsost passer godt til denne løgtærte.

Normalt forbager jeg tærtebunden inden, jeg kommer fyldet i. Det har jeg ikke gjort her. I stedet for at forbage kan du eventuelt sætte tærteformen med tærtebunden i køleskabet mens du gør tærtefyldet klar. Det skulle også være med til at forhindre at tærtedejen trækker sig sammen, når den kommer i ovnen.

Løgtærte med de lyserøde løg fra Roscoff

Ret Frokost, Hovedret
Køkken Frankrig
Keyword Aftensmad, Enkelt, Frokost, Hurtigt mad
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Tærtebund

  • 175  g hvedemel
  • 100 g smør (koldt)
  • Salt (et nips)
  • 2-3 spsk vand (koldt)

Løgtærte

  • 6 store Rosa de Roscoff finsnittet i strimler
  • 30 g smør
  • 1 spsk mel
  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 æg
  • Salt, peber og muskatnød
  • 100 g vesterhavsost revet

Sådan gør du

Tærtebund

  • Hvedemel blandes med saltet, hvorefter det kolde smør smuldres med melet indtil du har en fin smuldredej.
  • Dejen samles nu med vand. Pak dejen ind i husholdningsfiln og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter inden den rulles ud et bord drysset med mel. Kom den derefter i en smurt tærteform 27 cm.

Løgtærte

  • Smelt smørret i en pande, og steg de snitttede løg ved svag varme i cirka 15 minutter. Løgene skal ikke brunes.
  • Tilsæt lidt salt og peber, drys melet over og rør godt rundt. Lad løgblandingen køle lidt af.
  • Forvarm ovnen til 220 C (over-/undervarme).
  • Pisk æggene i en skål, bland med creme fraîche, en knivspids salt og lidt revet muskatnød. Vend det sammen med de afkølede løg.
  • Hæld blandingen over tærtedejen og drys rigeligt med revet ost.
  • Sæt løgtærten i den forvarmede ovn og bag i cirka 35 minutter, indtil toppen er flot og gyldenbrun.
  • Server løgtærten lun og eventuelt med en grøn salat til.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin