GastronomiMadMit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Pasta i cremet vodkasauce (Penne alla vodka)

Pasta i cremet vodkasauce  er min udgave af den italienske ”Penne alla vodka”. Det er en enkel og velsmagende pastaret, som var meget populært i 80’erne, men stadigvæk er værdsat verden over den dag i dag. Der er flere teorier om hvorfra Penne alla vodka stammer. Er du nysgerrig, så kan du læse mere om det i denne artikel på Wikipedia.

En ting der er sikkert er at kombinationerne i denne ret og brugen af vodka ikke er en traditionel italiensk tilgang. At retten er populær skyldes alene det, at den smager rigtig godt.

Da Penne alla vodka, efter italienske forhold, er en ny opskrift findes der en lang række variationer over denne ret. Nogle foretrækker at bruge smør fremfor olie, løg i stedet for hvidløg og andre vælger at lave retten med pancetta.

Til min version af pasta i cremet vodkasauce har jeg taget udgangspunkt i min opskrift på Penne all’Arrabbiata. Jeg skruer lidt ned for brugen af chili, og bruger kun så meget chili, som der skal til for at give lidt bid til retten. Så tilsættes vodkaen, hvorefter det får lov til at simre et par minutter for at fordampe vodkaen. Derefter hældes tomaterne som inden der tilsættes piskefløde. Til 4 personer bruger jeg omkring 1,5 dl fløde. Se på farven og konsistensen af pastasaucen, som skal være cremet og orange. Når pastaen er kogt færdig, så tilsæt den til saucen og vend det hele sammen. Bland en god håndfuld Parmigiano Reggiano i retten og server.

Til denne ret foretrækker jeg at bruge pasta af typen Penne Rigate. Det er rillede penne, som jeg synes bedre holder fast i pastasaucen end de traditionelle glatte penne. Om det skal være den ene eller anden type pasta er i sidste ende en trossag, Lige her er det ikke så afgørende, da der i denne opskrift er brugt piskefløde, som får saucen til lettere at sætte sig på pastaen.

Pasta i cremet vodkasauce (Penne alla vodka)

Penne med vodka er en enkel og velsmagende ret, som var meget populær i 80'erne. En farverig og velsmagende pastaret.
Ret Aftensmad, Forret
Køkken Italiensk
Keyword Forret, Hovedret, Italien, Mit italienske køkken, One-Pot Pasta, Parmigiano Reggiano, Pasta, Pastaret, Penne
Forb. tid 10 timer
Tilb. tid 10 timer
Samlet tid 20 timer
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g Penne Rigate
  • 1 løg
  • 1 chili
  • 400 g flåede tomater
  • 50 g Parmigiano Reggiano (revet)
  • 120 ml vodka
  • 150 ml piskefløde
  • Olivenolie

Sådan gør du

Pasta

  • Lad pastaen koge i godt saltet vand, mens du laver saucen.

Pastasauce

  • Steg løg og chili i et skvæt olivenolie i en gryde
  • Så tilsættes vodkaen, hvorefter det får lov til at simre et par minutter for at lade vodkaen fordampe.
  • Når vodkaen er fordampet, tilsættes tomaterne og der røres rundt et par gange. Smag til med salt og lidt mere chili og lad det simre i cirka fem minutter.
  • Dernæst tilsættes fløden. Lad det hele koge lidt ind i nogle minutter.
  • Dræn pastaen når den er al dente og kom den i gryden med pastasaucen sammen med 25 gram Parmigiano Reggiano og rør forsigtigt rundt for at vende det hele sammen med saucen.
  • Server Penne alla Vodka med lidt revet Parmigaino Reggiano på toppen og evt. lidt hakket persille.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: