AftensmadOpskrifter

Løgtærte med bacon

Løgtærte med bacon er en klassisk, velsmagende ret, der kombinerer løgenes sødme, baconens salte fylde og smørret i tærtebunden. Denne tærte, som ofte forbindes med det franske køkken, er perfekt til et hyggeligt måltid, serveret som enten forret eller som aftensmad. Dens enkelhed får ingrediensernes naturlige smag til at skinne igennem tærten.

Dejen til denne tærte er en klassisk mørdej, som er lavet af mel, koldt smør, en knivspids salt og iskoldt vand. Jeg gav det hele – undtagen vandet – en tur i foodprocessoren inden jeg samlede dejen med lidt vand. Lad mørdejen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter inden den rulles ud og forsigtig lægges i en smurt tærteform. Skær kanterne til og bindbag tærtebunden for at opnå den perfekte gyldenbrune farve og sprødhed.

Mens bunden bages, forberedes fyldet. Løgene skæres i tynde skiver og karamelliseres langsomt over svag varme, en proces, der tager tid og tålmodighed, så deres naturlige sukker kan udvikle sig og skabe en dyb, fyldig og sød smag. Den langsomme tilberedningsproces forvandler løgenes skarpe bid til en blød lækkerhed.

Sideløbende tilberedes den røget bacon. Dens røgede, salte smag er en perfekt modvægt til løgenes sødme og tilføjer fyldet en kontrast og dybde. Om du vil stege baconstykkerne på forhånd eller blot skære dem i tern er en smagsting. Jeg foretrækker det sidste, hvor baconen blot skæres ud og vendes i løgblandingen.

Inden min løgtærte med bacon er klar til at komme i ovnen så piskes æggene sammen i en skål, creme fraichen og mælk tilsættes, og det hele blandes godt inden løg og bacon vendes i blandingen. Tærten bages derefter, indtil æggeblandingen er stivnet, og toppen er gylden. Til sidst kan du eventuelt drysse friske krydderurter som timian eller persille på toppen af tærten for at give den lidt farve og en frisk aroma. Løgtærten med bacon er bedst varm, men den kan også nydes ved stuetemperatur.

For mig er løgtærten med bacon et vidnesbyrd om hvad den magiske synergi mellem enkle ingredienser kan når de kombineres. Resultatet er er tærte, der kan serveres i et utal af sammenhænge. Det uanset om det er en del af en bedre middag, et rustikt indslag på en picnic eller som her et hyggeligt hverdagsmåltid. Sammen med en let salat og et glas sprød hvidvin eller en let rødvin afbalanceres smagene og gør det til en rigtig god ret.

Løgtærte med bacon

Velsmagende tærte med let karamellisereet løg og bacon
Ret Aftensmad, Frokost
Køkken Frankrig
Keyword Aftensmad, Bacon, Frokost, Løg, Tærte
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Mørdej

  • 175 g hvedemel
  • 100 g smør koldt
  • ¼ tsk salt
  • 2-3 spsk vand koldt

Løgtærte med bacon

  • 2 spsk olivenolie
  • 750 g løg
  • 150 g røget bacon skåret i tern
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl mælk
  • 4 æg

Sådan gør du

Mørdej

  • Hvedemel blandes med saltet, hvorefter det kolde smør smuldres med melet indtil du har en fin smuldredej.
  • Dejen samles nu med lidt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter inden den rulles ud på et bord drysset med mel. Kom den derefter i en smurt tærteform på 26 cm.
  • Prik dejen med en gaffel og forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader normalovn i 10 minutter.

Løgtærte med bacon

  • Pil og skær derefter løgene i tynde skiver.
  • Varm olivenolien op på en stegepande.
  • Steg løgene i omkring tyve minutter ved middel varme, indtil de er bløde og begynder at blive let karamelliseret.
  • Pisk æggene sammen i en skål, tilsæt creme fraiche og mælk og rør det hele sammen.
  • Tilsæt de karamelliserede løg og baconen og rør det hele sammen.
  • Kom blandingen i tærteformen og bag tærten i cirka 40 minutter.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin