Velsmagende tærte med let karamellisereet løg og bacon
Ret Aftensmad, Frokost
Køkken Frankrig
Keyword Aftensmad, Bacon, Frokost, Løg, Tærte
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 40 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredients
Mørdej
175ghvedemel
100gsmørkoldt
¼tsksalt
2-3spskvandkoldt
Løgtærte med bacon
2spskolivenolie
750gløg
150grøget baconskåret i tern
2dlcreme fraiche
1dlmælk
4æg
Instructions
Mørdej
Hvedemel blandes med saltet, hvorefter det kolde smør smuldres med melet indtil du har en fin smuldredej.
Dejen samles nu med lidt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter inden den rulles ud på et bord drysset med mel. Kom den derefter i en smurt tærteform på 26 cm.
Prik dejen med en gaffel og forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader normalovn i 10 minutter.
Løgtærte med bacon
Pil og skær derefter løgene i tynde skiver.
Varm olivenolien op på en stegepande.
Steg løgene i omkring tyve minutter ved middel varme, indtil de er bløde og begynder at blive let karamelliseret.
Pisk æggene sammen i en skål, tilsæt creme fraiche og mælk og rør det hele sammen.
Tilsæt de karamelliserede løg og baconen og rør det hele sammen.
Kom blandingen i tærteformen og bag tærten i cirka 40 minutter.