Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Tærte med rosenkål og Parmigiano Reggiano

Tærte med rosenkål er blevet mere populær i de senere år. Rosenkål skiller vandene, hvor nogen elsker den og andre ikke kan fordrage den. Rosenkål har en særlig smag. Den er lidt bitter, men alligevel salt, som tiltaler mange mennesker. Når rosenkål kombineres med andre ingredienser som f.eks. ost, krydderurter eller bacon, kan det blive til en dejlig smagfuld og mættende tærte.

At lave en tærte med rosenkål giver uendelige muligheder med hensyn til ingredienser og tilberedningsmetoder. Uanset om du tilsætter forskellige oste, krydderier eller endda bruger forskellige tærtebunde, giver rosenkålstærte alsidighed og mulighed for at eksperimentere med smag og tekstur.

Her har brugt en klassisk tærtebund, som blev smurt med et tyndt lag sennep. Rosenkålene der var blevet i skåret i halve blev kort blancheret inden de blev vendt i en blanding af æg, fløde og Parmigiano Reggiano. Blandingen blev kun krydret med lidt peber.

Rosenkål er en god grøntsag for dem, der følger en vegetarisk eller vegansk diæt. Kan du ikke undvære kød, så prøv at tilføje lidt ristet bacon til tærten. Du vil opdage at rosenkål og bacon går godt sammen.

Rosenkål høstes typisk her om efteråret og i vintermånederne, hvilket gør dem til en populær ingrediens på disse årstider. Hvis du vil lave en lækker og fyldig tærte – og samtidig billigt – så prøv en rosenkålstærte.

Tærte med rosenkål og Parmigiano Reggiano

Ret Aftensmad
Køkken Italien
Keyword Aftensmad, Mit italienske køkken, Parmigiano Reggiano, Rosenkål, Tærte
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 2 timer 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Tærtebund

  • 175 g hvedemel
  • 100 g smør koldt
  • ¼ tsk salt
  • 2-3 spsk vand koldt

Rosenkåltærte

  • 400 g rosenkål
  • 1-2 spsk sennep
  • 100 g Parmigiano Reggiano revet
  • 4 æg
  • ½ dl fløde
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

Tærtebund

  • Hvedemel blandes med saltet, hvorefter det kolde smør smuldres med melet indtil du har en fin smuldredej.
  • Dejen samles nu med vand. Pak dejen ind i husholdningsfiln og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter inden den rulles ud et bord drysset med mel. Kom den derefter i en smurt tærteform 27 cm.

Rosenkåltærte

  • Forvarm ovnen til 180 grader (normalovn).
  • Smør tærtebunden tyndt med 1-2 spsk. grov sennep.
  • Bring en gryde med vand i kog og blancher rosenkålen i 5 minutter. Dræn dem inden du skærer dem i halve. Tryk rosenkålen let mellem to ark køkkenrullepapir for at trække vandet ud dem.
  • Slå æggene ud et efter et i en skål. Pisk og tilsæt fløde og Parmigiano Reggiano. Rør det godt sammen. Tilsæt rosenkål og lidt peber og rør igen. Kom blandingen i tærteformen,
  • Bages i 40 min.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin