Keyword Aftensmad, Mit italienske køkken, Parmigiano Reggiano, Rosenkål, Tærte
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 40 minutterminutter
Samlet tid 2 timertimer35 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
Tærtebund
175ghvedemel
100gsmørkoldt
¼tsksalt
2-3spskvandkoldt
Rosenkåltærte
400grosenkål
1-2spsksennep
100gParmigiano Reggianorevet
4æg
½dlfløde
Salt og peber efter behov
Sådan gør du
Tærtebund
Hvedemel blandes med saltet, hvorefter det kolde smør smuldres med melet indtil du har en fin smuldredej.
Dejen samles nu med vand. Pak dejen ind i husholdningsfiln og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter inden den rulles ud et bord drysset med mel. Kom den derefter i en smurt tærteform 27 cm.
Rosenkåltærte
Forvarm ovnen til 180 grader (normalovn).
Smør tærtebunden tyndt med 1-2 spsk. grov sennep.
Bring en gryde med vand i kog og blancher rosenkålen i 5 minutter. Dræn dem inden du skærer dem i halve. Tryk rosenkålen let mellem to ark køkkenrullepapir for at trække vandet ud dem.
Slå æggene ud et efter et i en skål. Pisk og tilsæt fløde og Parmigiano Reggiano. Rør det godt sammen. Tilsæt rosenkål og lidt peber og rør igen. Kom blandingen i tærteformen,