Bagværk

Kvædekage

Der er nu intet så dejligt som klassisk skærekage og så tager den ikke lang tid at lave. Her er det blevet til en lækker kvædekage. Kvæder har en unik smag. En der smag der er både sød, syrlig og lidt blomsteragtig. En smag der forstærkes når kvædernes bruges i bagning.

Kvæder har en naturlig sødme, hvilket betyder, at der er brug for mindre tilsat sukker i kageopskriften. Derudover har kvæder et højt vandindhold, så når kagen bages frigøres saften fra kvæderne og er med til at give en god fugtighed til kvædekagen.

En af de bedste ting ved kvæden er duften. Dens søde og blomsteragtige duft kan virkelig fylde køkkenet mens kagen bages. I denne kvædekage har jeg kombineret smagen med lidt vaniljesukker, men kvæder går også godt sammen med eksempelvis kanel og mandler. Med kvæder er der virkelig mulighed for at lege med smag og kompleksitet.

Kvædekage

Ret Bagværk, Formkage
Køkken Danmark, England, Tyskland
Keyword Bagværk, Efterår, Kage, Kvæder, Noget til kaffen
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 200 g smør stuetemperatur
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ¼ tsk salt
  • 4 æg
  • 3 kvæder (cirka 400 g) revet på et rivejerns grove side
  • 300 g mel
  • 2 tsk bagepulver

Pynt

  • 75 g kvædegele opvarmet
  • 3 spsk pistacienødder hakkede

Sådan gør du

  • Pisk sukker, vaniljesukker, salt og smør sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
  • Vend de revne kvæder i dejen.
  • Bland bagepulver med hvedemel og sigt det i dejen. Vend dejen sammen.
  • Kom dejen i en smurt form på cirka 10 x 26 cm.
  • Bag kvædekagen ved 180 grader (normalovn) i cirka 60-70 minutter, til den er gennembagt.
  • Lad kagen køle lidt af på en bagerist, inden du pynter den med smeltet kvædegele og hakkede pistacienødder.

Noter

Har du ikke kvæder, kan de udskiftes med eksempelvis pærer eller æbler.
Pynt med flormelis i stedet for smeltet kvædegele
Holdbarheden er 5-6 dagen, hvis kvædekagen opbevares køligt.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin