Bland salt og sukker med speltmelet. Skær derefter smørret i mindre tern, og smuldre det i melet. Tilsæt crème fraiche og vand. Saml dejen og ælt den til en glat dej.
Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og stil den i fryseren i 10 minutter.
Tag dejen ud af fryseren og rul den ud på en meldrysset arbejdsflade. Rul dejen ud stor nok til at dække siderne af tærteformen.
Smør tærteformen godt med smør. Læg herefter tærtedejen i formen og tryk ned med fingrene. Skær overskydende dej fra kanten væk . Prik bunden af dejen flere gange med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen ved 170 grader (normalovn) i 15 minutter.
Tærtefyld
Skyl aspargesene, skær de træede ender af og skær dem i mundrette stykker.
Pisk æg og fløde sammen i en stor skål. Riv citronskal over, smag til med salt, peber og muskatnød og bland godt.
Fordel aspargesstykker og de halverede tomater i fadet. Hæld ægge- og flødeblandingen over.
Bag i ovnen ved 170 grader i cirka 45 minutter, indtil ægget er sat og dejen er gyldenbrun.
Lad den køle lidt af og server aspargestærten varm eller kold. En grøn salat vil passe godt til.