MadOpskrifter

Nem aspargestærte

Denne nemme aspargestærte er en rigtig forårstærte. Sæsonen for asparges er så småt ved at starte. Her har jeg brugt grønne asparges fra Italien, som stadigvæk er så tynde, at det ikke var nødvendigt at skrælle den nederste del af aspargesen. Jeg skar de sidste par centimeter fra.

Asparges plejer jeg at bruge flittigt mens de er i sæson frem til Sankt Hans. Det er en grøntsag, som kan bruges både som tilbehør, grillet, i en risotto eller som her i en aspargestærte.

Tærtedejen er lavet med speltmel. Lidt mere rustikt og mættende end almindelig mel. Tærtedejen er i øvrigt velegnet til alle former for grønsagstærter.

Nem aspargestærte

Ret Aftensmad
Køkken Dansk, Europæisk, Internationalt
Keyword Asparges, Forår, Grønne asparges, Grøntsager, Tærte
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Udstyr

1 tærteform (25-28 cm i diameter)

Ingredienser

Tærtebund

  • 300 g speltmel
  • 170 g smør
  • 2 spsk crème fraiche 18 %
  • 1 tsk salt
  • 5 spsk vand
  • 1 tsk sukker

Tærtefyld

  • 300 g asparges (grønne)
  • 10 cherrytomater (halveret)
  • 1 dl piskefløde
  • 4 æg
  • 1 citron
  • ½ tsk muskatnød (revet)
  • ½ tsk peber
  • Salt

Sådan gør du

Tærtebund

  • Bland salt og sukker med speltmelet. Skær derefter smørret i mindre tern, og smuldre det i melet. Tilsæt crème fraiche og vand. Saml dejen og ælt den til en glat dej.
  • Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og stil den i fryseren i 10 minutter.
  • Tag dejen ud af fryseren og rul den ud på en meldrysset arbejdsflade. Rul dejen ud stor nok til at dække siderne af tærte​​formen.
  • Smør tærteformen godt med smør. Læg herefter tærtedejen i formen og tryk ned med fingrene. Skær overskydende dej fra kanten væk . Prik bunden af ​​dejen flere gange med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen ved 170 grader (normalovn) i 15 minutter.

Tærtefyld

  • Skyl aspargesene, skær de træede ender af og skær dem i mundrette stykker.
  • Pisk æg og fløde sammen i en stor skål. Riv citronskal over, smag til med salt, peber og muskatnød og bland godt.
  • Fordel aspargesstykker og de halverede tomater i fadet. Hæld ægge- og flødeblandingen over.
  • Bag i ovnen ved 170 grader i cirka 45 minutter, indtil ægget er sat og dejen er gyldenbrun.
  • Lad den køle lidt af og server aspargestærten varm eller kold. En grøn salat vil passe godt til.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin