Smelt smørret ved middelvarme i en stor pande. Tilsæt porerne, salt, peber, timian, rosmarin og salvie. Kog under lejlighedsvis omrøring, indtil porrerne er bløde og møre, ca. 10 minutter.
Drys melet over porrerne, og rør rundt for at blande melet godt sammen med porerne. Steg i 1-2 minutter under konstant omrøring
Pisk gradvist mælk og fløde i under konstant omrøring for at forhindre, at der dannes klumper. Kog, indtil blandingen tykner og koger, ca. 5-7 minutter.
Tag stegepanden af varmen, og rør den revet parmesanost i.
Hæld porreblandingen i den forbagte tærtebund.
Bag tærten i 35-40 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun, og fyldet er sat.
Lad tærten køle af i et par minutter, inden den skæres i skiver og serveres.
Tærtebund
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Saml dejen med vand og lad dejen hvile i en skål i køleskabet i 30 minutter.Rul dejen ud og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.