MadOpskrifter

Porretærte uden æg

Jeg holder utroligt meget af porretærte. Det er både forholdsvis hurtigt og enkelt at lave, og så smager en porretærte bare dejligt. Kombinationen af porrernes sødme med den salte smag fra osten og mørdejen.

Normalt plejer jeg at porretærte med æg, da jeg synes det giver en større luftighed i tærten. Her blev det dog til en anden version, hvor porrefyldet i stedet blev lavet med en opbagning. Resultatet blev ganske udmærket.

Porretærten er alsidig. Den kan serveres som en hovedret eller som tilbehør. Du kan servere den varm eller kold, hvilket gør det til en ret, som kan bruges til enhver lejlighed.

Tærtedejen er helt enkel. Hvis du vil have en grovere version så tag eventuelt 50 g hvedemel fra og udskift det med en grovere meltype. Selv plejer jeg at komme en lille håndfuld mask fra min ølbrygning i dejen.

Porretærte uden æg

Ret Aftensmad, Frokost, Grøntsager, Skovtur, Tærte
Keyword Aftensmad, Frokost, Grøntsager, Porrer, Tærte
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Tærtefyld

  • 3 porrer, skåret i tynde ringe
  • 2 spsk smør
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • ¼ tsk timian (tørret)
  • ¼ tsk rosmarin (tørret)
  • ¼ tsk salvie (tørret)
  • 30 g mel
  • 3,5 dl mælk
  • 1,2 dl piskefløde
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Tærtebund

  • 175 g mel
  • 100 g smør
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk vand

Sådan gør du

Porretærte

  • Forvarm ovnen til 190°C
  • Smelt smørret ved middelvarme i en stor pande. Tilsæt porerne, salt, peber, timian, rosmarin og salvie. Kog under lejlighedsvis omrøring, indtil porrerne er bløde og møre, ca. 10 minutter.
  • Drys melet over porrerne, og rør rundt for at blande melet godt sammen med porerne. Steg i 1-2 minutter under konstant omrøring
  • Pisk gradvist mælk og fløde i under konstant omrøring for at forhindre, at der dannes klumper. Kog, indtil blandingen tykner og koger, ca. 5-7 minutter.
  • Tag stegepanden af varmen, og rør den revet parmesanost i.
  • Hæld porreblandingen i den forbagte tærtebund.
  • Bag tærten i 35-40 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun, og fyldet er sat.
  • Lad tærten køle af i et par minutter, inden den skæres i skiver og serveres.

Tærtebund

  • Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Saml dejen med vand og lad dejen hvile i en skål i køleskabet i 30 minutter.
    Rul dejen ud og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin