Start med at blande salt og sukker. Kom 2/3 af det op i en passende størrelse plastikbeholder. Brug et æg (eller en ske) til at lave nogle små fordybninger til æggeblommerne.
Del forsigtigt æggeblommerne fra æggehviderne, og læg hver æggeblomme i en af fordybningerne.
Dæk æggeblommerne med den resterende saltblanding.
Sæt låg eller plastfolie på plastikbeholderen og stil den i køleskabet i 4-5 dage.
Efter 4-5 dage tages æggeblommerne ud af saltblandingen og skylles forsigtigt fri for saltet. Sidder noget af saltet fast, så krads det forsigtigt af med spidsen af en negl.
Dup æggeblommerne tørre med et viskestykke. Opbevar de tørrede æggeblommer i en lufttæt beholder i køleskabet. (Eventuelt indpakket i et stykke osteklæde).
Noter
De tørrede æggeblommer kan eventuelt tørres helt i ovnen eller en dehydrator. Her fik de små 2 timer ved 60 grader. Husk at æggeblommerne skal tørres og ikke bages. Kan du ikke kontrollere temperaturen i din ovn, så lad dem i stedet tørre i køleskabet.