Varm olivenolien op i en gryde og sauter løget i et par minutter. Rør ofte, så det ikke brænder på, og tilsæt derefter tomatpassataen.
Smag til med salt og tilsæt 5-6 basilikumblade, og lad derefter tomatsaucen koge ved svag varme i cirka 45 minutter.
Klargøring af aubergine
Skyl auberginerne, tør dem og skær toppen af dem. Skær dem derefter i tynde skiver på langs. Hver skive skal være 4-5 mm tykke.
Derefter steges auberginerne i olie, som er forvarmet til 170 grader. Kom et par stykker i gryden af gangen. Så snart de er let brunede, tages de op og lægges på en bageplade beklædt med fedtsugende papir (køkkenrulle). Bliv ved indtil alle aubergineskiverne er blevet stegt.
Samling af din parmigiana di melanzane
Start med at komme lidt tomatsauce i et ovnfast fad på cirka 20 x 30 cm. Kom derefter et lag med aubergineskiver oven på. Derefter igen en lille smule tomatsauce. Fordel saucen jævnt udover aubergineskiverne. Fordel små stykker mozzarella over tomatsaucen. Drys med lidt revet Parmigiano Reggiano og kom lidt basilikumblade ovenpå.
Start igen med et nyt lag aubergine, hvor de placeres i modsat retning af første lag. Og så igen ostene og basilikumbladene. Forsæt sådan indtil du kommer til det sidste lag aubergine. Her slutter du med tomatsauce og mozzarella. Drys lidt revet Parmigiano Reggiano over til sidst.
Bages ved 200 grader (normal ovn) i cirka 30 minutter. Lad den hvile i små 20 minutter inden den serveres.