Skær auberginerne i tern på cirka 1x1 cm, drys dem med lidt olivenolie og kom dem i airfryeren ved 200 grader i 15 minutter. Ryst kurven halvvejs.
Mens auberginerne steger bringes en gryde med rigeligt vand i kog. Når vandet koger tilsættes salt og derefter spaghettien. Koges efter anvisningen på emballagen.
Steg løget på en pande og tilsæt efter 3 minutter cherrytomaterne. Skru varmen ned på lav varme.
Når auberginerne er stegt færdige i airfryeren, så tages den ene halvdel fra til senere brug mens den anden halvdel skal bruges auberginecremen.
Alle ingredienserne til auberginecremen kommes i en minihakker (auberginer, cherrytomater, Parmigiano Reggiano, mandler, olivenolie og vand) og det hele blendes. Smag til med salt om nødvendigt.
Når spaghettien er kogt færdigt hældes vandet fra (gem eventuelt lidt til senere). Kom spaghettien på panden med løg og cherrytomater.
Tilsæt auberginecremen og de resterende auberginer. Bland det hele godt sammen. Tilsæt eventuelt en slev pastavand.
Serveres varmt og eventuelt med lidt revet Parmigiano Reggiano på toppen.