MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Spaghetti med auberginecreme og cherrytomater

Hvis du ligesom mig elsker aubergine, skal du helt sikkert prøve denne opskrift på spaghetti med auberginecreme og cherrytomater. Det er en hurtig og enkel opskrift i stil med pasta og pesto.

Aubergine er en både sund og alsidig grøntsag, der kan bruges i mange forskellige retter. Den har et lavt kalorieindhold og et højt fiberindhold, hvilket gør den til et godt valg for dem, der ønsker at spise sundt. Den bruges meget i det italienske køkken, hvor den især nok kendes fra parmigiana di melanzane.

Her har jeg brugt dels brugt aubergine til at lave en auberginecreme og dels brugt aubergine som fyld i retten. Aubergine suger en del fedtstof, hvis du steger dem på panden. Jeg valgte derfor, at skære begge auberginer i tern på cirka 1×1 cm for derefter at vende dem i en lille sjat olivenolie inden jeg stegte dem i min airfryer. Her fik de 15 minutter ved 200 grader og en enkelt omrystning midtvejs. Fordelen, syntes jeg, er at de bliver mere sprødstegte i airfryeren og samtidig uden at de har suget meget olivenolie.

Når auberginerne er færdigstegte i airfryeren tages en halvdel fra og stilles til side. Den anden halvdel bruges til auberginecremen. Sammen med de øvrige ingredienser blendes det hele til en creme. Selv foretrækker jeg en nogenlunde tør creme, men du kan selv justere konsistensen ved at øge mængden af olivenolie en lille smule. Jeg plejer at tage lidt af pastavandet til hjælp.

Spaghetti med auberginecreme og cherrytomater

Ret Aftensmad, Frokost
Køkken Italiensk
Keyword Airfryer, Aubergine, Grøntsager, Pasta, Spaghetti, Tomater
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Auberginecreme

  • 1 aubergine
  • 15 g mandler
  • 10 cherrytomater
  • 30 g Parmigiano Reggiano
  • 50 ml olivenolie
  • 20 ml vand
  • Salt og peber efter behov

Pastaen

  • 400 g spaghetti
  • 1 aubergine
  • 1 løg (finhakket)
  • 100 g cherrytomater
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Skær auberginerne i tern på cirka 1×1 cm, drys dem med lidt olivenolie og kom dem i airfryeren ved 200 grader i 15 minutter. Ryst kurven halvvejs.
  • Mens auberginerne steger bringes en gryde med rigeligt vand i kog. Når vandet koger tilsættes salt og derefter spaghettien. Koges efter anvisningen på emballagen.
  • Steg løget på en pande og tilsæt efter 3 minutter cherrytomaterne. Skru varmen ned på lav varme.
  • Når auberginerne er stegt færdige i airfryeren, så tages den ene halvdel fra til senere brug mens den anden halvdel skal bruges auberginecremen.
  • Alle ingredienserne til auberginecremen kommes i en minihakker (auberginer, cherrytomater, Parmigiano Reggiano, mandler, olivenolie og vand) og det hele blendes. Smag til med salt om nødvendigt.
  • Når spaghettien er kogt færdigt hældes vandet fra (gem eventuelt lidt til senere). Kom spaghettien på panden med løg og cherrytomater.
  • Tilsæt auberginecremen og de resterende auberginer. Bland det hele godt sammen. Tilsæt eventuelt en slev pastavand.
  • Serveres varmt og eventuelt med lidt revet Parmigiano Reggiano på toppen.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin