Hvedemel blandes med saltet, hvorefter det kolde smør smuldres med melet indtil du har en fin smuldredej.
Dejen samles nu med vand. Pak dejen ind i husholdningsfiln og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter inden den rulles ud et bord drysset med mel. Kom den derefter i en smurt tærteform 27 cm.
Løgtærte
Smelt smørret i en pande, og steg de snitttede løg ved svag varme i cirka 15 minutter. Løgene skal ikke brunes.
Tilsæt lidt salt og peber, drys melet over og rør godt rundt. Lad løgblandingen køle lidt af.
Forvarm ovnen til 220 C (over-/undervarme).
Pisk æggene i en skål, bland med creme fraîche, en knivspids salt og lidt revet muskatnød. Vend det sammen med de afkølede løg.
Hæld blandingen over tærtedejen og drys rigeligt med revet ost.
Sæt løgtærten i den forvarmede ovn og bag i cirka 35 minutter, indtil toppen er flot og gyldenbrun.
Server løgtærten lun og eventuelt med en grøn salat til.