Kom olivenolien i en sauterpande og steg de knuste hvidløgsfed ved middelvarme i cirka 5 minutter, indtil hvidløgene har fået en let gylden farve. Fjern hvidløgene fra sauterpanden med en tang eller hulske. Kasser hvidløgene.
Tilsæt de røde chiliflager og fortsæt med at stge under konstant omrøring i cirka 30 sekunder.
Tilsæt de flåede tomater, krydr med salt og bring det i kog. Lad tomaterne koge mens du af og til rører i saucen. Bliv ved i cirka 10 minutter indtil olien er emulgeret og saucen er tyknet en smule.
Skru ned for varmen og tilsæt den drænet tun. Vend forsigtig tunen i saucen, mens du prøver at holde tunstykkerne så intakte som muligt.
I mellemtiden koger du spaghettien i en gryde med saltet kogende vand, indtil pastaen er næsten al dente (ca. 2 minutter mindre end pakken angiver). Brug en tang til at overføre spaghettien til tomatsaucen sammen med 50 ml af pastakogevandet.
Skru op varmen og vend spaghettien sammen med tomatsaucen, indtil pastaen er al dente og saucen er tyknet. Tilsæt eventuelt mere af pastakogevandet efter behov for at justere konsistensen af tomatsaucen. Tag sauterpanden af blusset, tilsæt persille og rør det i retten. Smag til med salt efter behov.
Server straks!
Noter
Denne ret er bedst, når den spises med det same. Hvis den opbevares på køl i en lufttæt beholder, kan den holde sig i et par dage. Spiser du den som restemad, så smager den udmærket serveret køligt.