Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Pasta med tomater og tun

Pasta med tomater og tun er resultatet af en hurtig tur rundt i viktualierummet. Når tingene ikke går, som jeg regner med og menuen hurtig må ændres, så er det rart, at jeg kan nå langt med nogle få basisingredienser.

Denne opskrift på pasta med tomater og tun er basalt set lavet med spaghetti, nogle dåser tomter og tun. Krydret op lidt med lidt hjemmeavlet chili og hvidløg. Her har jeg brugt almindelige flåede tomater, men du kan snildt bruge nogle af de mange andre former for dåsetomater, som du efterhånden kan få.

Retten er hurtigt at lave. Først og fremmest laves en hurtig tomatsauce baseret på olivenolie og hvidløg. Den får et strejf af varme fra lidt tørret chili inden der til sidst tilsættes tun og en håndfuld hakket persille.

Der er en god og enkel balance mellem tomaternes  syrlighed og fedmen fra dåsetunen. Opskriften minde meget om den klassiske ret puttanesca. I modsætning til puttanesca  er der i pasta med tomater og tun ikke den kraftfulde og intense smag af kapers, oliven og tørrede svampe, der virker som modspil til lidt hakket hvidløg. Her knuses hele fed hvidløg let, brunes i olivenolie for mere skånsomt at tilføre smag og aroma til olivenolien, inden vi starter på selve tomatsaucen. Dette er en klassisk italiensk måde til at få noget, men ikke for meget, hvidløgssmag i en ret, når nu aglio e olio ikke er stjernen i showet.

Når hvidløgene tages op tilsættes først lidt tørret chili, og sidenhen de håndknuste hele flåede tomater. Der må gerne være lidt tekstur i retten. Tomatsaucen skal simre i nogenlunde den tid, som det tager at koge spaghettien. Lige inden spaghettien skal hældes over tomatsaucen, rører store flager af tun i saucen. Ved at vente med at tilsætte tunen før til sidst forbliver tunstykkerne nogenlunde intakte.

Konsistensen af tomatsaucen kan du styre ved at tilsætte lidt af pastakogevandet. Det tilsættes lidt af gangen indtil du er tilfreds med tomatsaucen. Til sidst tilsættes et halvt bund friskhakket persille for at give retten noget friskhed. Du er nu klar til at servere din pastaret med alt godt fra viktualierummet.

Pasta med tomater og tun

Ret Aftensmad
Køkken Italien
Keyword Aftensmad, Fisk, Italien, Mit italienske køkken, Pasta, Spaghetti, Tomater, Tun
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • ½ dl olivenolie ekstra jomfru
  • 3 fed hvidløg let knuste
  • ¼ tsk chiliflager
  • 800 g flåede tomater groft knust med hænderne
  • 300 g tun i olivenolie drænet
  • 400 g Spaghetti
  • 25 g bredbladet persille finhakket
  • Salt

Sådan gør du

  • Kom olivenolien i en sauterpande og steg de knuste hvidløgsfed ved middelvarme i cirka 5 minutter, indtil hvidløgene har fået en let gylden farve. Fjern hvidløgene fra sauterpanden med en tang eller hulske. Kasser hvidløgene.
  • Tilsæt de røde chiliflager og fortsæt med at stge under konstant omrøring i cirka 30 sekunder.
  • Tilsæt de flåede tomater, krydr med salt og bring det i kog. Lad tomaterne koge mens du af og til rører i saucen. Bliv ved i cirka 10 minutter indtil olien er emulgeret og saucen er tyknet en smule.
  • Skru ned for varmen og tilsæt den drænet tun. Vend forsigtig tunen i saucen, mens du prøver at holde tunstykkerne så intakte som muligt.
  • I mellemtiden koger du spaghettien i en gryde med saltet kogende vand, indtil pastaen er næsten al dente (ca. 2 minutter mindre end pakken angiver). Brug en tang til at overføre spaghettien til tomatsaucen sammen med 50 ml af pastakogevandet.
  • Skru op varmen og vend spaghettien sammen med tomatsaucen, indtil pastaen er al dente og saucen er tyknet. Tilsæt eventuelt mere af pastakogevandet efter behov for at justere konsistensen af tomatsaucen. Tag sauterpanden af blusset, tilsæt persille og rør det i retten. Smag til med salt efter behov.
  • Server straks!

Noter

Denne ret er bedst, når den spises med det same. Hvis den opbevares på køl i en lufttæt beholder, kan den holde sig i et par dage. Spiser du den som restemad, så smager den udmærket serveret køligt.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin