Start med at gøre dine spareribs klar. Hvis din slagter ikke allerede har gjort det, skal du fjerne sølvhinden fra ribbenenes benside. Det gør dine spareribs mere møre og giver rubben bedre mulighed for at trænge ind i kødet.
Bland krydderierne til din rub i en skål (hvis du ikke bruger en færdig blanding). Dup spareribsene tørre med køkkenrulle, og påfør så rigeligt rub på begge sider af ribbenene. Sørg for at det masseres ind i kødet.
Afhængigt af størrelsen på din airfryer kan det være nødvendigt at skære dine spareribs i mindre stuukker, så de kan være i kurven uden at de ligger ind over hinanden. Dette for at sikrer en jævn tilberedning.
Forvarm din airfryer til 200 grader.
Når airfryeren er forvarmet, placeres de krydrede spareribs i airfryerens kurv og steges i 10 minutter ved 200 grader.
Efter de 10 minutter tages spareribsene ud af airfryeren. Læg hver ribs på et stykke bagepapir. Hæld en sjat øl eller æblemost over hver enkelt. Pak bagepapiret op omkring ribsene. Kom et stykke staniol udenom hver pakke. Kom dine ribs tilbage i airfryeren.
Steg nu videre i 60 minutter ved 160 grader.
Når stegetiden er gået pakkes dine spareribs ud. Pensl ribbenene med din valgte barbecuesauce på begge sider. Dette vil skabe en klæbrig, karamelliseret glasur. Steg videre i 15 minutter ved 120 grader.
Når ribbenene har nået den rette indre temperatur, skal du tage dem ud af frituregryden og lade dem hvile i ca. 10 minutter på et skærebræt. Hvile giver saften mulighed for at fordele sig, hvilket sikrer, at dine ribben bliver saftige og smagfulde.
Skær ribbenene i skiver mellem benene, og server dem varme med ekstra barbecuesauce ved siden af til at dyppe i.