Start med at pille og hakkr løgene fint. Steg løgene i olie i en gryde i et par minutter ved middelvarme. Nu tilsættes den hakkede salsiccia, hvor du først har klemt kødet ud af pølseskindet. Derefter tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld vin ved, og rør, til risene har opsuget væden.
Tilsæt den kogende oksebouillonen med en grydeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene
Kom safranen i en lille skål. Rør safranen ud med en lille grydeske boullion. Safranen tilsættes derefter blandingen med ris og salsiccia.
Risottoen skal koge ved middelvarme i cirka 20 minutter. Den korrekte kogetid afhænger af hvilken type ris, som der er anvendt. Tjek emballagen for at finde den korrekte kogetid.
Rør smør og Parmigiano Reggiano i den færdigkogte risotto. Smag evt. til med salt og peber.