Opløs gæren i vand. Tilsæt derefter melet og rør det hele godt sammen. Lad skålen stå ved stuetemperatur i 30 minutter med et viskestykke over. Lad derefter fordejen stå til hævning i køleskabet i mindst 8-10 timer.
Hoveddejen
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt derefter alle de øvrige ingredienser. Lad røremaskine ælte 1 min på lav hastighed til en start for så derefter at sætte hastigheden op i minutter. Dejen skal æltes til den er glat.
Dejen stilles til hævning i 1 time ved rumtemperatur overdækket med et viskestykke. Derefter stilles dejen til hævning i køleskabet i mindst 10 timer. Dejen skal være hævet synligt inden den er klar.
Kom godt med mel på bordet inden du kommer dejen på for at forme det til rundt brød. Kom brødet i en hævekurv, der er godt belagt med mel og lad brødet hæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
Ovnen med bageplade varmes op til 240 grader. Så snart temperaturen er nået vendes brødet ud på bagepladen og ovnens temperatur reduceres straks til 220 grader. Brødet bages i 30 minutter med lukket ovndør og yderligere 15 minutter, hvor ovndøren står på klem.