Brug en kniv til at skære de nederste 3 cm af aspargesene af, så du undgår den træede del af stænglen. Den resterende del af aspargesen skæres i mundrette stykker.
Pinjekernerne ristes på en pande under omrøring til de begynder at få lidt farve. Skyl ramsløg i vand og dup det derefter tørt for vand for så at hakke det groft. Ramsløg, pinjekerner og 80 ml olivenolie pureres fint. Tilsæt 40 g friskrevet Parmigiano Reggiano og rør godt rundt. Pestoen smages til med salt og peber.
Pastaen koges al dente efter anvisningen på pakningen i saltvand. I mellemtiden steges skinketern sprøde på en tør penne. Den resterende olie kommes på panden og aspargesene steges ved middelvarme i 4-5 minutter og krydders med salt og peber.
Den resterende del af Parmigiano Reggiano’en høvles i store stykker. Pastaen afdryppes og tilsættes panden med asparges og alt røres godt sammen. Pestoen med ramsløg røres sammen med en smule kogevand fra pastaen indtil det har den ønskede konsistens. Pestoen røres derefter ind sammen med pasta og asparges.
Fordel pastaen på fire tallerkner og kom den revet Parmigiano Reggiano over og server derefter straks pastaen.