MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Penne med asparges, ramsløgpesto og skinketern

Regn, storm og køligt vejr stod dagen på i går. Selvom jeg heller end gerne ville have været udenfor og rode i jorden, så må jeg også erkende at regnen gør godt for vores naboers marker. Sidste år stod rapsmarkerne i fuld flor allerede sidst i april måned. Jeg må nok vendte nogle dage endnu før jeg vil drukne i et hav af gule blomster.

Igen var det asparges som stod på menuen. Der er ingen tvivl om, at asparges er en af de grøntsager, som er i høj kurs i forårssæsonen. En anden plante som er i højsæson er ramsløg – planten som blandt andet kan kendes på sin karakteristiske duft af hvidløg.

Gennem årene har ramsløg været noget overset som ingrediens i det danske køkken, men tidens fokus på det nordiske køkken har langsomt vendt dette. Nu er det en eftertragtet plante, som har mange anvendelsesmuligheder.

Her er asparges og ramsløg brugt i en italiensk inspireret opskrift med pasta og lidt røget skinke. Du kan eksempelvis let skifte den røget skinke ud med eksempelvis laksfilet skåret i tern.

Penne med asparges, ramsløgpesto og skinketern

Ret Aftensmad, Pasta
Køkken Italiensk
Keyword Asparges, Grøntsager, Hurtigt mad, Italien
Tilb. tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 800 g grønne asparges
  • 60 g pinjekerner
  • 50 g ramsløg
  • 1 dl olivenolie
  • 500 g pasta penne
  • 125 g skinketern
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Brug en kniv til at skære de nederste 3 cm af aspargesene af, så du undgår den træede del af stænglen. Den resterende del af aspargesen skæres i mundrette stykker.
  • Pinjekernerne ristes på en pande under omrøring til de begynder at få lidt farve. Skyl ramsløg i vand og dup det derefter tørt for vand for så at hakke det groft. Ramsløg, pinjekerner og 80 ml olivenolie pureres fint. Tilsæt 40 g friskrevet Parmigiano Reggiano og rør godt rundt. Pestoen smages til med salt og peber.
  • Pastaen koges al dente efter anvisningen på pakningen i saltvand. I mellemtiden steges skinketern sprøde på en tør penne. Den resterende olie kommes på panden og aspargesene steges ved middelvarme i 4-5 minutter og krydders med salt og peber.
  • Den resterende del af Parmigiano Reggiano’en høvles i store stykker. Pastaen afdryppes og tilsættes panden med asparges og alt røres godt sammen. Pestoen med ramsløg røres sammen med en smule kogevand fra pastaen indtil det har den ønskede konsistens. Pestoen røres derefter ind sammen med pasta og asparges.
  • Fordel pastaen på fire tallerkner og kom den revet Parmigiano Reggiano over og server derefter straks pastaen.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin