Start med at ordne kastanjerne, Fjern skallen og den inderste brune hinde. Hak derefter kastanjerne groft.
Bring grøntsagsbouillonen i kog. Hak derefter løget fint, Smelt en spiseskefuld spiseskefuld smør i en gryde, tilsæt løget og steg indtil de blive gennemsigtige. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld derefter hvidvinen og de hakkede kastanjer ved, og rør til risene har opsuget al vinen.
Tilsæt nu den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs.
Når risottoen er kogt færdigt (efter 18 - 20 minutter) slukkes der for varmen og tilsættes Parmigaino Reggiano og smør. Rør rundt og lad derefter risottoen hvile i et par minutter inden den serveres.