Vask appelsinerne grundigt og tør dem derefter lige så grundigt.
Med en kartoffelskræller eller citrusskræller skrælles skallen i så lange strimler som muligt (uden den hvide hinde). Bland appelsinskallen med 200 gram sukker og stil til side.
Skær nu den hvide hinde af appelsinerne (den er bitter), og skær frugtkødet i mindre stykker og kør dem igennem din saftpresse.
Kom saften i en stor gryde sammen med 5 dl vand og bring det i kog. Tilsæt citronsaft, sukkeret med appelsinskal og så den resterende sukker. Lad det hele simre i cirka 15 minutter indtil siruppen tykner.
Hæld siruppen på klargjorte flasker, mens den stadig er varm.
Appelsinsirup uden saftpresse
Vask appelsinerne grundigt og tør dem derefter lige så grundigt.
Med en kartoffelskræller eller citrusskræller skrælles skallen i så lange strimler som muligt (uden den hvide hinde). Bland appelsinskallen med 200 gram sukker og stil til side.
Skær nu den hvide hinde af appelsinerne (den er bitter), og skær frugtkødet i mindre stykker. Kom appelsinerne i en gryde, og dæk dem med vand. Kog, indtil saften er kogt ud af appelsinerne. Pres det derefter gennem et saftklæde, og vrid det godt.
Kom saften i en stor gryde sammen med 5 dl vand og bring det i kog. Tilsæt citronsaft, sukkeret med appelsinskal og så den resterende sukker. Lad det hele simre i cirka 15 minutter indtil siruppen tykner.
Hæld siruppen på klargjorte flasker, mens den stadig er varm.