Ret Aftensmad, Asparges, Bagværk, Grøntsager, Tærte
Keyword Asparges, Grønne asparges, Grøntsager
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 45 minutterminutter
Hviletid 30 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
Tærtebund
125ghvedemel
50gfuldkornshvedemel
100gsmør
1tsksalt
3spskvand
Aspargestærte
500ggrønne asparges
1pkbacon i skiver
5æg
200ghytteost
50gMozzarella (revet)
Salt og peber efter behov
Sådan gør du
Tærtebund
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Saml dejen med vand og lad dejen hvile i en skål i køleskabet i 30 minutter.Rul dejen ud og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter.
Aspargestærte
Kom baconskiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen samtidig med at du forbager tærtebunden.
Skær den nederste del af de grønne asparges fra. Skær herefter aspargesene i grove stykker og fordel dem i den forbagte tærtebund.
Knæk den sprøde bacon i mindre dele og fordel dem ovenpå aspargesene.
Pisk æg og hytteost sammen. Krydr med salt og peber. Fordel derefter æggemassen over aspargesene. Drys til sidst med revet mozzarella på toppen
Bag aspargestærten i cirka 30 minutter ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter, indtil tærten har fået en flot gylden farve og æggemassen er stivnet.