Fremragende som tilbehør til eksempelvis kylling, frikadeller, koteletter mv. Kan også stå alene som en frokostret
Ret Aftensmad, Frokost, Tilbehør
Køkken Middelhavet
Keyword Couscous, Fisk er sundt, Frokost, Grøntsager, Tilbehør, Tomater
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredients
2stkspeberfrugter(røde)
1bundtforårsløg
500gcherrytomater
5spskolivenolie
1nipssalt
1nipspeber
1nipssukker
2spsktomatpuré
3dlgrøntsagsboullion
200gcouscous
Instructions
Forvarm ovnen til 160°C (varmluft)
Skyl peberfrugter og forårsløg i vand. Halver peberfrugterne, fjern stilk og kerner, og skær derefter peberfrugterne ud i små tern på cirka 0,5 x 0,5 cm. Fjern rodenden på forårsløgene og skær dem derefter ud i fine ringe. Skyl derefter tomaterne og halver dem.
Bland tomater og peberfrugter med olivenolie, salt, peber og sukker i en ildfast fad og steg dem efter i ovnen i 10 minutter.
Varm 1 spsk olie op i en gryde på middelhøj varme og rist tomatpuréen med sukkeret i ca 1-2 minutter. Tilsæt bouillonen og bring det i kog. Tag gryden af varmen, rør couscous og forårsløg i og lad det trække tildækket i cirka 10 minutter.
Tag grøntsagerne ud af ovnen. Smag couscousen til med salt og peber. Anret couscous og de ovnstegte grøntsager på tallerkner.