Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Cremet kylling med svampe
Ret
Frokost, Hovedret
Køkken
Dansk
Keyword
Keto, Kylling
Forb. tid
10
minutter
minutter
Tilb. tid
20
minutter
minutter
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Author
Henrik Koudahl
Ingredienser
700
g
kyllingebryst
2
spsk
olivenolie
3
fed
hvidløg
50
g
soltørret tomater
400
g
champignon eller svampe
(gerne blandet)
2
dl
kyllingebouillon
1,5
dl
fløde
Salt og peber
Frisk timian
Sådan gør du
Krydder kyllingebrysterne på begge sider med havsalt og sort peber.
Varm olie i en stor stegepande over medium varme og brun kyllingestykkerne i ca. 2-3 minutter på hver side. Sæt dem til side på en tallerken.
Kom hakket løg, hvidløg, soltørrede tomater og svampene på panden og steg i ca. 5 minutter.
Kom bladene fra 5-6 timianstængler ved. Tilsæt i kyllingebouillon og bring det i kog.
Rør godt rund med en træske og skrabe eventuelle rester fra stegningen fri fra stegepandens bund.
Kom fløden ved og skru ned for varmen. Når retten simre kommes kyllingebrysterne tilbage på panden.
Lad retten simre yderligere 8-10 minutter, eller indtil kyllingebrysterne er kogt igennem og saucen har fået en cremet konsistens.
Pynt evt retten med lidt frisk timian inden servering.