Keyword Fennikel, Grøntsager, Italien, Mit italienske køkken, Parmigiano Reggiano, Tilbehør
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime10 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime20 minutterminutter
Antal 4personer
Forfatter Henrik Koudahl
Ingredienser
1kgfennikler
100gsmør
1dlpiskefløde
80gParmigiano Reggiano
Salt og peber
Sådan gør du
Rens fenniklerne. Læg det dildagtige fennikelgrønne fra stilken til side. Skær fenniklerne i halve på langs, og skær derefter hver halvdel i 3 dele. Kog vand i en gryde og blancher fenniklerne i 5 minutter. Kom dem i et dørslag og lad dem dryppe af.
Smelt smørret i en stor pande. Kom den afdryppede fennikel i, salt og lad det simre tildækket ved meget svag varme i 1 time, indtil fenniklen er blød.
Fennikelstykkerne skal ligge ved siden af hinanden på stegepanden og skal ikke tage farve under stegningen.
Efter cirka 10 minutters tilsættes lidt fløde. Dryp løbende lidt af smør-flødeblandingen over fenniklen, og læg låget på stegepanden igen.
Når fenniklen er færdigstegt, kværnes lidt peber over den. Tilsæt eventuelt lidt mere salt. Drys friskrevet Parmigiano Reggiano over fenniklen og lad den stå tildækket i 5 minutter, indtil osten er smeltet.
Drys med det hakkede fennikelgrønt og du er klar til at servere fenniklen.