Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Italiensk julestjerne
En nem og meget hurtig lavet julestjerneformet mandelkage, der med sit fyld og smag minder den om klassiske italienske panettone.
Ret
Bagværk
Køkken
Italien
Keyword
Bagværk, Chokoladekage, Jul, Julekage, Mit italienske køkken, Noget til kaffen
Forb. tid
15
minutter
minutter
Tilb. tid
50
minutter
minutter
Samlet tid
1
time
time
5
minutter
minutter
Servings
8
personer
Author
Henrik Koudahl
Equipment
Stjerneform 500 g
Ingredients
150
g
smør
stuetemperatur
150
g
sukker
3
æg
stuetemperatur
150
g
mel (tipo 00)
150
mandelmel
16
g
bagepulver
100
g
appelsinskal
kandiseret
50
g
citronskal
kandiseret
50
g
rosiner
30
ml
rom
Revet skal af en appelsin
¼
tsk
salt
Mandelflager til pynt
Flormelis til pynt
Instructions
Pisk smørret med sukkeret indtil det er let og cremet. Tilsæt derefter et æg ad gangen men du bliver ved med at røre.
Tilsæt gradvost det sigtede mel med bagepulver mens du stadigvæk rører i dejen. Tilsæt derefter rom og mandelmel. Rør det sammen til en glat dej.
Nu tilsættes revet skal af en appelsin, de kandiseret frugter og rosinerne. Vend det i dejen med en spatel.
Kom dejen i en stjerneform 500 g. Drys mandelflager på toppen som pynt.
Bages i en forvarment ovn ved 175 grader (normalovn) i cirka 45-50 minutter.
Test med tandstik (eller strikkepind) om julestjernen har fået nok inden du tager den ud af ovnen.
Lad julestjernen køle af og pynt den til sidst med et drys flormelis.
Notes
Du kan udskifte den kandiserede frugt med tørret frugt som eksempelvis rosiner, tranebær, figner mv.
Julestjernen har en god holdbarhed, hvis den opbevares tildækket.
Lav julestjernen dagen før du vil servere den. Den bliver kun bedre ved at stå natten over.