Samlet tid 2 daysdays2 timertimer50 minutterminutter
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
10ggær
3dlvand
½dlmælk
100gsemolino
100gfuldkornhvedemel
150ghvedemel
150grugmel
20mlolivenolie
10gsalt
Sådan gør du
Start med at røre gæren ud i mælken og vandet i en skål (evt. skålen til køkkenmaskinen, hvis en sådan haves).
Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen olivenolien og salt. Brug køkkenmaskinen med dejkrog og lade den først ælte i 5 minutter på laveste trin og dernæst 5 minutter mere på trin 2. Tilsæt derefter saltet og tilsæt olivenolien langsomt over 5 – 8 minutter mens køkkenmaskinen ælter videre på trin 2. Dejen skal være blød og elastisk.
Sæt dejen til hævning i køleskabet i 48 timer. Efter 24 timer foldes dejen en gang.
Kom godt med mel på køkkenbordet. Skær dejen ud i tre lige store store stykker, som lægges på en smurt bageplade. Træk lidt i brødene, og læg dem på bagepladens korte længde,
Lad nu dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 230 grader (over-/undervarme)
Bages i cirka 5 minutter ved 230 grader og derefter cirka 25 minutter ved 210 grader.