Skær lammekødet ud i mundrette stykker. Svits kødet i smør af to omgange i en gryde af passende størrelse. Krydr med salt og peber. Når kødet er brunet tages det op af gryden og stilles til side.
Rist kanel, spidskommen, gurkemeje og paprika ved middel varme i gryden, indtil krydderierne dufter. Tilsæt evt. en klat smør forinden.
Tilsæt tomatpure, løg og hvidløg og steg videre i 2-3 minutter. Kom bouillonen i, gryden og bring det i kog.
Tilsæt kød, safran, cayennepeber, honning og citronsaft. Lad det simre tildækket ved svag varme i 1 time og 30 minutter.
Kvæder
Gnid kvæderne med et rent viskestykke. Læg kvæderne i et ovnfast fad.
Bages i 45-50 minutter midt i en forvarmet ovn ved 180 C (over-/undervarme), Tag kvæderne ud af ovnen, lad dem køle lidt af.
Fjern skindet fra kvæderne, skær dem i kvarte, fjern kernehuset og resten af blomsterdelene. Skær kvæderne i kvarte.
Brun i 5-6 minutter i smør. Drys med sukker, karamelliser lidt. Server lammeragouten med kvæderne i skåle.
Noter
Som tilbehør kan der eksempelvis serveres couscous, stegte, kartofler eller naanbrød og græsk yoghurt.