Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Muffins med æggelikør
Ret
Bagværk, Mellemmad, Noget til kaffen
Keyword
Bagværk, Chokolade, Muffins, Noget til kaffen, Påske, Æggelikør
Forb. tid
10
minutter
minutter
Tilb. tid
25
minutter
minutter
Samlet tid
35
minutter
minutter
Servings
12
stykker
Author
Henrik Koudahl
Equipment
Muffinsform
Ingredienser
125
g
smør (stuetemperatur)
100
g
sukker
15
g
Vaniljesukker
2
æg
150
g
hvedemel
2
tsk
bagepulver
125
ml
æggelikør
4
spsk
mørkt chokolade (spåner)
Sådan gør du
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter æggene i et ad gangen, til dejen er ensartet.
Bland hvedemel og bagepulver godt sammen Tilsæt derefter skiftevis lidt af melet og æggelikøren til dejen og rør godt rundt.
Vend til sidst chokoladespånerne i dejen.
Brug en isske eller to teskefulde til at dele dejen mellem muffinsformene
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader over-/undervarme i 20-25 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle lidt af på en rist inden de serveres.
Noter
Du kan bage muffins i en smurt fast muffinsform eller i silikone- eller papirsforme.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder eller kagedåse.