3spsktatlı biber salçası (tyrkisk sød og mild rød peberpasta)
1dshakkede tomater
1dlmælk
400gspaghetti
150gParmigiano Reggianorevet
Sådan gør du
Start med grøntsagsbouillonen. Den nemme måde er at smuldre en bouillonterning i kogende vand i en stor kande, indtil den er helt opløst Stil den derefter til side til senere.
Kom olivenolien i en stor gryde og sæt den på kogepladen ved middel varme. Når olien er varm, tilsættes løget til gryden sammen med halvdelen af flagesaltet. Skru lidt op for varmen og steg løget i ca. 5-6 minutter, indtil det begynder at karamellisere rundt om kanterne.
Tilsæt farsen, skru lidt op for varmen og brun det hakkede kød i 3-4 minutter. Derefter tilsættes hvidløg, pul biber, stødt kanel, 1 tsk af den tørrede mynte, sorte peber og den resterende flagesalt til gryden. Rør godt i gryden.
Tilsæt tatlı biber salçası, rør det godt i farsen, tilsæt de hakkede tomater og rør igen, lad tomaterne syde ind i kødet i et minut eller to.
Fyld den tomme tomatdåse med 2 dl koldt vand, så du sammen med grøntsagsbouillonen har 9 dl væske. Tilsæt den sammen med mælken og bring gryden op til kogepunktet.
Når gryden når kogepunktet tilsættes spaghettien til gryden. Skru kogepladen ned till av/middle varme, så gryden bare lige koger. Hold øje med spaghettien i de første minutter, og når spaghettien begynder at blive blød, skal du sørge for for at st skubbe pastaen forsigtigt ned i saucen, så al pastaen bliver kogt. Rør rundt og sikre dig, at spaghettien ikke klumber eller sætter sig i bunden af gryden.
Når spaghettien er blødgjort og dækket af sauce, koges den i circa 10-12 minutter (se på indpakningen), mens der røres forsigtigt hvert andet minut indtil spaghettien er kogt al dente.
Lad gerne gryden stå 4-5 minutter inden retten serveres på store pastatallerkner. Drys generøst med revet Parmigiano Reggiano og den resterende tørret mynte.