Keyword Asparges, Fisk, Fisk er sundt, Grøntsager, Laks
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 16 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
Laks og asparges
600glaksefilet skåret i 4 stykker a 150 gram
600gasparges (grønne)
Salt og peber
1spskolivenolie
1citron(skåret i tynde ringe)
Persillesmør
4spskhakket persille
80gsmør(stuetemperatur)
2spskcitronsaft
2fedhvidløg (finhakket)
1tsksalt
1knsppeber
Sådan gør du
Laks og asparges
Forvarm ovnen til 230 grader. Kom bagepapir i en bradeplade eller beklæd et stort ovnfast fad med bagepapir.
Placer lasen i en række ned i midten af bradepanden. Anret de trimmede asparges på hver side af laksestykkerne. Dryp lidt olivenolie over aspargesene og rul dem lidt i det. Krydr både asparges og laks med salt og peber.
Kom 3/4 af dit persillesmør over laksen. Fordel det jævnt henover stykkerne. Den resterende del af persillesmørret fordeles i små klatter over aspargesene. Kom en tynd skive citron over hver laksefilet.
Laks og asparges bages nu i oven ved 230 grader i 10-12 minutter afhængig af tykkelsen på laksen. Når tiden er gået sættes ovnen på grill og bages i yderligere 2-3minutter indtil laksen har fået et let gyldent skær. Den skal være gennemstegt og flaget.
Persillesmør
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det kort indtil alle ingredienserne er rørt sammen.Alternativt kom alle ingredienserne i en lille skål og mos det sammen med en gaffel. Det tager et par minutter at få det rørt sammen.