En dejlig cremet pastaret, hvor fennikel tilfører retten en svag note af anis.
Ret Forret, Hovedret
Køkken Italiensk
Tilb. tid 30 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 610kcal
Author Henrik Koudahl
Ingredients
2Løg
2Fennikel
500gSpaghetti
Salt
250gRicotta
2dlGrøntsagsbouillon
2spskOlivenolie
Peber
Instructions
Pil løgene, halver dem og skær løgene i fine skiver. Rengør fennikel og som med løgene halveres de og skæres i fine skiver. Gem lidt af den grønne top fra fenniklen til at komme på toppen af retten inden den serveres.
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
Ricottaen smuldres og kommes sammen grøntsagsbouillonen i gryde. Blandingen varmes op under omrøring indtil saucen har fået en homogen konsistens.
Varm olivenolien op på en pande. Tilsæt løg og fennikel og lad dem stege med under omrøring i 5 - 6 minutter uden at grøntsagerne tager farve.
Hæld vandet fra spaghettien og kom pastaen i en større gryde med grøntsagerne og ricottasaucen. Bland godt. Du kan eventuelt gemme lidt af vandet fra pastaen og tilsætte dette, hvis du synes ricottasaucen er for tyk
Smag til med peber og salt efter egen smag. Pynt retten med lidt af den finskåren grønne top fra fenniklen.
Notes
Vidste du om fennikel
Når du handler fennikel kan du finde dem i en rund og i en flad variant. Den flade fennikelvariant er efter min opfattelse den bedste samtidig den letteste at skære ud. I Italien bruges den runde fennikel gerne rå i salater. I de nyere sorter som er blevet fremavlet kan man uden problemer spise stænglen.