Hjemmelavet pasta smager godt og det giver stor tilfredsstillelse at servere sin egen pasta. Denne pasta med ramsløg kan bruges både til en let pastaret eller indgå i en hovedret.
Ret Aftensmad, Frokost, Pasta
Køkken Italien
Keyword Hjemmelavet, Italien, Mit italienske køkken, Pasta, Ramsløg
Skyl ramsløgene godt og blancher dem kort i rigeligt saltet vand. Tag bladene op og kom dem straks i en skål med isvand. Dup derefter bladene fri for vand og hak dem groft. Blend derefter ramsløgene med æggene.
I en skål blandes melet med saltet. Lav en fordybning i melet og tilsæt blandingen med æg og ramsløg og olivenolien. Med en gaffel vendes æggene nu gradvist ind i melet, og du fortsætter, indtil dejen er samlet så godt som muligt.
Tag derefter pastadejen ud på et melet køkkenbord og ælt din pastadej grundigt igennem. Dejen skal være glat og lidt smidig. Om nødvendigt kan du tilsætte lidt mere mel eller vand.
Form en kugle med dejen og pak den ind i husholdningsfolie og lad den hvile i køleskabet i cirka 30 minutter.
Del pastadejen i 4 deler, som trykkes lidt flade. Kør dem derefter igennem pastamaskinen på den største tykkelse.
Fold dejen sammen på tværs indtil det har samme tykkelse som bredden på din pastamaskine. Kør pastaen igennem maskinen på største tykkelse nok engang.
Herfra skal du køre pastaen igennem pastamaskinen på gradvist mindre tykkelse, Min pastamaskine Atlas går op i numre. Jeg stopper normalt ved niveau 6 - som svarer til cirka 1 mm tykkelse af pastadejen.
Hvor bredt du skærer pastadejen ud er op til dig selv. Det afhænger i høj grad af hvad du vil bruge pastaen til. Jeg foretrækker mellem 6 mm og 1 cm. Læg pastaen på overflade drysset med lidt durummel for at undgå at pastaen klæber sammen. Forsæt på samme måde med den resterende pasta.
For at tørre pastaen kan den med fordel hænges på et pastastativ (en ren tørresnor kan også gøre det), hvor pastaen skal tørre cirka 1 dag ved stuetemperatur. Pastaen skal være helt tør, at du kan høre at den knækker, hvis du brækker i den. Tørretiden afhænger af luftfugtigheden. Opbevares den i en lufttæt beholder vil holdbarheden være 2-3 uger.
Notes
Når pastaen skal tilberedes, bringes rigeligt saltet vand i kog. Kog pastaen al dente i cirka 2 minutter. Dræn og lad den dryppe af.