Keyword Hurtigt mad, Hverdagsmad, Italien, Nem mad, Pasta, Tomater
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
5modne tomaterSan Marzano hvis det kan fås
300gpenne rigate
3fedhvidløg
2chili peber
Olivenolie
Hakket persille
Pecorino Romano
Salt
Sådan gør du
Lav saucen til penne all'arrabbiata, mens vandet koger ogpastaen koger. Kom 2-3 spiseskefulde olie på en stegepande, det knuste fed hvidløg og de(n) hakkede chilipeber efter at have fjernet alle kernerne. Temperaturen på komfuret skal være moderat da hensigten er, at olien skal få smag, men ikke brænde. Halver tomaterne, fjern kernerne og skær derefter tomaterne i små tern.
Fjern hvidløget fra panden og kom tomatterningerne ved. Steg dem i et par minutter, indtil du får en homogen sauce. Når pastaen er kogt al dente, hældes vandet fra og kommes direkte i saucen.
Bland det hele godt sammen, så pastaen bliver vendt godt i tomatsaucen. Serveres med lidt hakket persille på toppen og revet pecorino efter egen smag.