Rør solsikkeolien, citronsaften, den brune farin, dilden og saltet sammen indtil al sukkeret er opløst.
Kom laksesteakene i en skål og kom marinaden henover. Vend laksen i marinaden og stil derefter skålen i køleskabet i 1 time. Vend laksesteakene en enkelt gang undervejs.
Tag laksen ud af marinaden (Gem den resterende marinade til at pensle fisken med senere).
Kom laksesteakene i røgeovnen og røg dem i cirka 30 til 40 minutter, Fisken er færdig når du med en gaffel let kan lave flager eller når laksen har opnået en kernetemptur på 62 grader.
Pensl fisken under røgningen flere gange med den resterende marinade. Vend laksesteakene en enkelt gang undervejs.
Røgning
Et par håndfulde hickory-træflis blev indlednings lagt i blød i vand i en lille times tid inden røgeovnen blev startet.
Røgeovnen blev opvarmet til lige under 120 grader. Den høje varme er med til at få gang i røgen. Når laksesteakene sættes i ovnen falder temperaturen. Hold så vidt muligt temperaturen på 80 grader når laksesteakene er kommet ind i røgeovnen.