Skrald rødbederne og riv dem på den grove side af rivejernet. Derefter pilles løgene, som skæres i små tern.
1 spsk olivenolie varmes op i en gryde. Steg løgene i et par minutter ved middelvarme. Nu tilsættes speltris, og det hele steges under omrøring i et par minutter. Hæld derefter halvdelen af grøntsagsbouillonen ved, og rør, til speltrisene har opsuget al væden. Speltris skal koge i cirka 25 minutter, når der mangler omkring 15 minutter tilsættes den revne rødbede og koger med.
Imens speltrisene koger klargøres kulmulen. Start med at sætte ovnen på 200°. Læg kulmulen på en plade med bagepapir, drys salt og peber samt rosmarinkviste, revet skal og citronsaft af en halv citron over. Dryp til sidst med lidt olivenolie. Bag fisken i ovnen i cirka 15 min., til den er fast.
Til sidst røres revet Parmigiano Reggiano i "risottoen" og retten smages til med salt og peber. Serveres derefter med kulmulefileten på toppen.