Annonce
GastronomiMad

Spelt risotto med rødbede og ovnbagt kulmule

Det er ingen hemmelighed, at jeg særdeles glad for både risotto og fisk. Her har jeg kombineret de to ting i en ret. De traditionelle risottoris er her blevet udskiftet med speltris, som er noget grovere (og mere mættende) og som derfor også har en lidt længere kogetid. I denne spelt risotto har jeg brugt lidt reven rødbede og så serveret den med lidt ovnbagt kulmulefilet.

Spelt risotto med rødbede og ovnbagt kulmule

Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Keyword Fisk, Havreris, Kulmule
Forb. tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 løg (finhakket)
  • 450 g rødbeder
  • 3 spsk olivenolie
  • 300 g speltris
  • 7 dl grøntsagsboullion (varmt)
  • 1 citron
  • 2 kviste rosmarin
  • 600 g kulmulefilet uden skind
  • 100 g Parmigiano Reggiano (revet)
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skrald rødbederne og riv dem på den grove side af rivejernet. Derefter pilles løgene, som skæres i små tern.

  2. 1 spsk olivenolie varmes op i en gryde. Steg løgene i et par minutter ved middelvarme. Nu tilsættes speltris, og det hele steges under omrøring i et par minutter. Hæld derefter halvdelen af grøntsagsbouillonen ved, og rør, til speltrisene har opsuget al væden. Speltris skal koge i cirka 25 minutter, når der mangler omkring 15 minutter tilsættes den revne rødbede og koger med.

  3. Imens speltrisene koger klargøres kulmulen. Start med at sætte ovnen på 200°. Læg kulmulen på en plade med bagepapir, drys salt og peber samt rosmarinkviste, revet skal og citronsaft af en halv citron over. Dryp til sidst med lidt olivenolie. Bag fisken i ovnen i cirka 15 min., til den er fast.

  4. Til sidst røres revet Parmigiano Reggiano i "risottoen" og retten smages til med salt og peber. Serveres derefter med kulmulefileten på toppen.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button