50gblandet frø (eksempelvis hørfrø eller sesamfrø)
Hoveddej
Autolysedej
1,2dlEarl Grey te (lunken)
300ghvedemel
10gsalt
10ggær
5gsmør (blødt)
Sådan gør du
Autolysedej
Alle ingredienser røres omhyggeligt sammen. Stil dejen, overdækket med et viskestykke, til hævning i 3 timer ved stuetemperatur.
Hoveddej
Rør gæren ud med teen. Kom derefter alle ingredienserne op i skål. Ælt først i 4 minutter på køkkenmaskinens laveste hastighed. Dernæst 8 minutter ved en højere hastighed. Stil derefter dejen til hævning ved stuetemperatur i 60 minutter.
Kom dejen i en smurt franskbrødsform og lad brødet hæve i 45 minutter.
Varm ovnen op til 230 grader (normal ovn). Kom brødet i ovnen, og sæt straks ovnens temperatur ned til 180 grader. Bag brødet i cirka 50 minutter.