BrødMadOpskrifter

Boghvedebrød med te

At bage med te før havde jeg aldrig prøvet før, ligesom jeg aldrig havde brugt boghvedemel før. Men jeg havde lade mig fortælle at aromaen fra boghvede skulle harmonere særligt godt med te. Godt nok blev der vist nævnt grøn te – men i mangel af dette brugte jeg min Earl Grey.

Resultatet var ganske godt. Teen spillede pænt sammen med melet og overdøvede på ingen måde smagen af brødet. Det blev et dejligt saftigt brød. Skulle jeg gøre noget anderledes næste gang, så ville jeg prøve med lidt lunere te og en lidt mindre form (26-27 cm) for at give mere højde på brødet.

Af frø brugte jeg resten af en knækbrødsblanding, som jeg havde liggende. Hvilke frø du bruger er mindre vigtigt, men hør- eller sesamfrø vil jeg nok bruge fremover.

Boghvedebrød med te

Ret Brød, Morgenmad
Køkken Dansk, Nordisk, Tysk
Keyword Bagværk, Boghvedemel, Brød, Hvedemel, Morgenmad, Nemt brød
Samlet tid 6 timer 30 minutter
Antal 1 brød
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Autolysedej

 • 3 dl Earl Grey te (lunken)
 • 100 g hvedemel
 • 100 g boghvedemel
 • 50 g blandet frø (eksempelvis hørfrø eller sesamfrø)

Hoveddej

 • Autolysedej
 • 1,2 dl Earl Grey te (lunken)
 • 300 g hvedemel
 • 10 g salt
 • 10 g gær
 • 5 g smør (blødt)

Sådan gør du

Autolysedej

 • Alle ingredienser røres omhyggeligt sammen. Stil dejen, overdækket med et viskestykke, til hævning i 3 timer ved stuetemperatur.

Hoveddej

 • Rør gæren ud med teen. Kom derefter alle ingredienserne op i skål. Ælt først i 4 minutter på køkkenmaskinens laveste hastighed. Dernæst 8 minutter ved en højere hastighed. Stil derefter dejen til hævning ved stuetemperatur i 60 minutter.
 • Kom dejen i en smurt franskbrødsform og lad brødet hæve i 45 minutter.
 • Varm ovnen op til 230 grader (normal ovn). Kom brødet i ovnen, og sæt straks ovnens temperatur ned til 180 grader. Bag brødet i cirka 50 minutter.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin