Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab vaniljekornene ud. Kom vaniljekornene og vaniljestangen op i gryden til mælken og fløden.
Kom mælk, fløden, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og bring det op til kogepunktet. Tag gryden af komfuret og lad indholdet køle ned. Dæk derefter vaniljeblandingen med folie og stil den i køleskabet natten over.
Dag 2
Kog igen vaniljeblandingen op, fjern derefter vaniljestangen og stil gryden til siden.
Æggeblommer og sukker kommes i en gryde og piskes sammen indtil alt sukkeret er opløst.
Vaniljeblandingen røres i en tynd stråle i æggecremen. Varm gryden op ved middeltemperatur under konstant omrøring indtil temperaturen er omkring 80 - 85 grader. Brug gerne et termometer til at sikre dig at temperaturen ikke bliver for høj. HUSK: Ismassen må under ingen omstændigheder koge.
Når du når en temperatur på 80 - 85 grader tages gryden af komfuret og stilles i et isbad for hurtig afkøling. Stil derefter blandingen i køleskabet i et par timer.
Kom isen i en beholder og lad isen fryse i et par timer inden servering.
Kom isblandingen i ismaskinen og kør isen i cirka 30 minutter (følg instrukserne på din egen ismaskine).
Noter
Har du ikke en Ismaskine.Du kan snildt lave en god is uden en ismaskine. Kom i stedet isen i en beholder, der er stor nok til at du kan røre i isen under indfrysningen. Cirka hvert kvarter tager du isen ud af fryseren og rører den igennem for så at sætte isen tilbage i fryseren. Det fortsætter du med indtil isen har opnået en cremet konsistens.