Keyword Hurtigt mad, Hverdagsmad, Italiensk, Nem mad, Risotto
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
Fyld
400gchampignoner
10gsmør
Risotto
1løg (finhakket)
25gsmør
500gcarnaroli ris
1½dlhvidvin
1,2lgrøntsagsbouillon (kogende)
20gsmør
75gParmigiano Reggiano
½bundt bredbladet persille (hakket)
Sådan gør du
Skær champignoner i skiver (eventuelt i kvarte eller halve hvis de champignonerne ikke er for store). Smelt smørret på en pande og lad det blive gyldent inden champignonerne kommes på panden. Steg champignonerne ved kraftig varme til de er gyldne (Tager cirka 4 minutter). Tag derefter champignonerne af panden.
Pil løget og hak det fint. Steg løget i smør i en gryde i et par minutter ved middelvarme. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld derefter hvidvinen ved, og rør, til risene har opsuget al vinen.
Tilsæt den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs.
Efter cirka 18 -19 minutter vend de stegte champignoner i risottoen sammen med smør og Parmigiano Reggiano. Smag til med salt og peber. Hak persillen og drys den henover risottoen mens den trækker et par minutter. Inden servering røres persillen ind i risottoen.Når risottoen er færdig skal der stadig være en lille smule bid i risene. Risottoen skal ikke være tør i det, snarere stadigvæk lidt flydende.