Keyword Grøntsager, Hurtigt mad, Italien, Let mad, Radicchio
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredienser
400g carnaroli ris
250gsalsiccia*
400gradicchio
1løg
2dløl (brugte Tuborgs julebryg)
2spskolivenolie
20gsmør
Salt og peber
Parmigiano Reggiano (revet)
Sådan gør du
Start med først at snitte radicchioen fint. Pil derefter løget og hak det fint. Slutteligt klemmes kødet ud af salsicciaens skind.
Kom olie og smør i en gryde, lad det smelte. Tilsæt derefter løg og lad det stege over svag varme i små 10 minutter. Derefter tilsættes kødet som steges med indtil det tager farve. Endelig tilsættes radicchioen som, stadigvæk under svag varme, steges med indtil bladene falder sammen. Tilsæt risene og lad dem stege med i et par minutter.
Tilsæt nu øllen. Når øllen er fordampet skal du fortsætte med koge risottoen ved at tilsætte denkogende grøntsagsbouillon med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næsteskefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene.
Rør Parmigiano Reggiano i den færdigkogte risotto. Smag til med salt og peber.
Fordel risottoen med radicchio på 4 tallerkener, kom lidt revet Parmigiano Reggiano over og garner eventuelt med lidt radicchio (skær et par friske blade i tynde skiver).
Noter
Risottoen skal koge ved svag varme i godt 20 minutter. Den korrekte kogetid afhænger af hvilken type ris, som du anvender. Tjek emballagen for at finde den korrekte kogetid.Bemærk: Som forret rækker opskriften til 4 personer. Som hovedret uden andet til rækker den til 2 - 3 personer.