Keyword Alt godt fra havet, Hesterejer, Hurtigt mad, rejer, Risotto, Skaldyr
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 25 minutterminutter
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredients
1løg (finhakket)
3spskolivenolie
400gcarnaroli ris
1½dlhvidvin
1,2lgrøntsagsbouillon (kogende)
200 grejer, pillet
50gsmør
75gParmigiano Reggiano
2citroner
1nipstørret hakket chilipeber
Salt og peber
Instructions
Bring grøntsagsbouillonen i kog. Forbered de pillede rejer ved at lægge dem i en marinade af 2 spiseskefulde olivenolie og saften af to citroner, som er blevet tilsat et nips tørret hakket chili.
Pil løget og hak det fint. Varm en spiseskefuld olivenolie op i en gryde, tilsæt løg og steg indtil de blive gennemsigtige. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld derefter hvidvinen ved, og rør, til risene har opsuget al vinen.
Tilsæt nu den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs.
Når risottoen er kogt færdigt (efter 18 -20 minutter) slukkes der for varmen og tilsættes Parmigaino Reggiano og smør samt rejerne sammen med marinaden. Rør rundt og lad derefter risottoen hvile i et par minutter inden den serveres.
Kom låg på gryden og lad risottoen trække i et par minutter inden servering.