Keyword Alt godt fra havet, Carnaroli, Fisk, Fisk er sundt, Grøntsager, Parmigiano Reggiano, Risotto, Sværdfisk
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik Koudahl
Ingredients
1lgrøntsagsbouillon (kogende)
350gcarnaroli ris
2squash
1løg (finhakket)
2skiversværdfisk
Olivenolie
2citroner (saft og skal)
Bredbladet persille
Salt og peber efter behov
Instructions
Skyl først og skær derefter squashene i små tern.
Sauter squashene på en stor stegepande i en smule olivenolie i et par minutter. Tag squashene
Skær sværdfisken i tern.
Svits sværdfisken kort på samme pande som du brugte til squashene. Tag sværdfisken af panden.
Svits de hakkede løg på stegepanden uden at tilsætte mere olivenolie.
Tilsæt risene og lad risene stege med i et par minutter. Rør rundt i gryden med en træske, og når risene begynder at sidde fast i bunden af gryden tilsættes citronsaften. Forsæt med at røre rundt til risene har opsuget al citronsaften.
Tilsæt nu den kogende grøntsagsboullion med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Fortsæt sådan, indtil risottoen er kogt næsten færdigt.
Tilsæt sværdfisk og squashene når risottoen mangler et par minutter i at være færdig, Rør rundt.
Suk for blusset. Tilsæt hakket persille og rør ekstra olivenolie i. Her taler vi om 1-2 spsk. Smag til med salt og peber. Lad risottoen trække et par minutter inden den serveres.
Notes
Brug altid den samme stegepande til at sautere de forskellige ingredienser: Risottoen får mere smag, og du behøver ikke tilføje mere fedt.